Historija

1997 OSNIVANJE PROVISA
Mustafa i Saša Smajlović svoj odnos otac sin dodatno pojačavaju osnivajući Provis kao ravnopravni partneri. Od samog početka smo prepoznati po korektnosti, kvaliteti i profesionalnom odnosu. Početak je bio u iznajmljenom prostoru od 30 m², sa ukupno 3 uposlenika.

1999 PRVI TOTEM
Kompanija Prevent nam je na početku svog rada na području Bosne i Hercegovine pružila priliku za saradnju, tu priliku cijenimo i čuvamo još i danas.

2000 PRVA INVESTICIJA
Kupujemo poslovni prostor od 50 m² u koji selimo sjedište firme iste godine.

2004 SAJAM FESPA MILANO
Početak obilaska sajmova kao što je ovaj u Milanu što nam je otvorilo vidike i bio putokaz za rast.

2004 VELPRO – NAJVEĆI UGOVOR DO TAD
Uprava Velpra je između velikog broja domaćih i stranih proizvođača izabrala Provis za kompletno brendiranje najveće veleprodaje u BiH tog momenta. Ta saradnja je nastavljena i tokom narednih godina i proširena je saradnjom sa članicama grupacije, firmama Konzum, Zvijezda, Sarajevski Kiseljak i Ledo a ta saradnja traje još uvijek…

2006 PROŠIRENJE
Kupovina zemlje i građevine kao priprema za planirani rast u budućnosti.

2006 KONZUM
Konzum kao najveći regionalni maloprodajni lanac ulazi u BiH a mi ga pratimo kao ekskluzivni dobavljač svjetlećih reklama, digitalne štampe i drugih proizvoda iz portfelja. Ugovor sa Konzumom je produživan svake godine i još uvijek traje.

2007 NOVI PROSTOR
Završetak renoviranja kupljenog objekta i uselili smo u isti. 350 m² tada nam se učinilo ogromnim i nepotrebnim, ali to je trajalo vrlo kratko. Saša Smajlović postaje jedini vlasnik Provisa.

2009 RAZVOJ PROIZVODA
Uspješno okončanje razvoja Profila 11, svijetlećih 3D slova i logotipa od punog akrila sa integrisanim LED diodamaje predstavljalo veliki korak za Provis; početak prodaje na tržište EU.

2011 CITY CENTER IN
Investitor Maxi Orašje nas bira kao proizvođača svetlećih reklama i ostalih proizvoda vizualnih komunikacija u T.C. City Centar In Orašje, te godine najveći projekat u našoj branši na domaćem tržištu. Cijeli posao od preko 30 svjetlećih reklama i 1000 m² digitalne štampe je urađen za 40 dana.

2012 CARTIER
Početak uspješne saradnje sa svjetski poznatom kompanijom Cartier kojoj isporučujemo svjetleće reklame od punog akrila Profil 11 za njihove prodavnice širom svijeta: Barcelona, New York, Moskva, Dubai…
Iste godine isporučujemo proizvode za opremanje nekoliko tržnih centara u Austriji. Počinjemo sa razvojem vlastitog software za kompletno upravljanje procesima unutar firme, od zahtjeva za ponudu do isporuke gotovog proizvoda.

2013 ORACLE TRANING BERLIN
Znanje naših uposlenika, oprema i uslovi u kojima rade su nam uvijek bili vrlo važni. Ulagati u to je uvijek bila naša svakodnevnica i obaveza.

2014 NOVI OBJEKT
Početak gradnje novoga objekta od 800 m². Isplanirali smo funkcionalnost do najsitnijeg detalja, gradili ga sa ljubavlju i pažnjom, tako da je rezultat naše investicije i truda radni prostor sa 5 zvjezdica.

2014-2015 USELJENJE U NOVI OBJEKAT
Objekt zadovoljava najmodernije norme zaštite okoliša.

2015 INVESTICIONA GODINA

Godinu je obilježila naša najveća investicija u opremu i u školovanje zaposlenika. Poslije jednogodišnjeg istraživanja napravili smo izbor i kupili najprofesionalniju opremu naše branše. Oprema dolazi od najrenomiranijih svjetskih proizvođača, većinom iz Njemačke, Švicarske, Holandije i Francuske.

2016 FESPA SAJAM AMSTERDAM

Poslije 12 godina od prve posjete sajmu naše branše, ponosni smo da su se uloge izmijenile i da Provis nekome ko je početnik u našoj branši može biti putokaz.
Ulazimo u novo područje proizvoda i usluga, brendiranje benzinskih pumpi.

2017 EUROSHOP DÜSSELDORF
Osnivamo kćerku firmu u Njemačkoj, PSS Lichtwerbung GmbH s kojom se predstavljamo na sajmu EuroShop kao izlagač. Spomenuti sajam je najveći i najznačajniji sajam za maloprodajne lance u Evropi i održava se svake tri godine.

2017 NOVI UGOVORI
Potpisujemo nekoliko značajnih ugovora: Samsung, Oracle, Adidas, Sparkasse Bank…
Nastavljamo našu neprekidni trud za poboljšanje kvaliteta, optimizaciju proizvodnog procesa i razvoj novih proizvoda.

SWITCH THE LANGUAGE